Елена Рибакина трябваше да се откаже от Откритото първенство на Франция,

...
Елена Рибакина трябваше да се откаже от Откритото първенство на Франция,
Коментари Харесай

Перфектен старт на трева: Рибакина не остави шансове на сестрата на световната №13 в Берлин

Елена Рибакина трябваше да се откаже от Откритото състезание на Франция, само че по всичко наподобява, че проблемите за казахстанската тенисистка са към този момент зад тила ѝ, откакто през днешния ден тя реализира безапелационен триумф в първия си дуел на трева за сезона. На старта на WTA 500 конкуренцията в Берлин тя се нуждаеше от едвам 68 минути игра, с цел да преодолее съпротивата на тръгналата от квалификациите Полина Кудерметова, която е сестра на международната №13 Вероника Кудерметова. Шампионката от миналогодишния Уимбълдън безпроблемно оформи крайното 6:4 6:2, като по този метод продължава към втория стадий на шампионата, където я чака конфликт с Дона Векич.

От самото начало на срещата Рибакина бе тази, която доминираше в разиграванията с помощта на плътните си удари, с които съществено затрудняваше съперничката си, принуждавайки я да отстъпва обратно. Подаванията на рускинята постоянно биваха застрашени поради мощта в играта на международната №3, която не пропускаше опция да нападна всеки по-плитък сервис на съперничката си. Макар Кудерметова да съумя да се опази от пробиви до 4:4, то в десетия гейм фаворитката бе непреклонна и реализира брейк, с който прибави откриващия сет към своята сметка.

Доминацията на шампионката от Уимбълдън продължи и във втората част, където разочарованието от загубата на предходния сет бе повече от очевидно в дейностите на квалификантката. Непредизвиканите ѝ неточности изобилстваха, а неуверените ѝ удари ставаха лесна плячка за втората сложена, която взе ранен задатък от 3:0 и оттова насетне бе единствено въпрос на време да постави точка на дуела в своя изгода.

Elena Rybakina beats Polina Kudermetova 6-4 6-2 in Berlin R1

When Elena started the grass season last year, fewer people knew her name.

Whatever happens this year, she’s earned every ounce of respect & adoration from the tennis world

Let the journey begin.
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР